Gdy zdecydowałam się nie jeść mięsa,
zaczełam poszukiwać pomysłów na "coś na kanapkę"
Chce by moje posiłki były nie tylko smaczne ale i zdrowe,
dlatego zaczełam zaprzyjaźniać z awokado.
Które wczesniej było przez mnie nazywane mydłem.
Teraz odkrywam jakie jest wspaniale uniwersalne.
W internecie odkryłam przepis na krem kakaowy z awokado.
Myślę że świetnie może zastąpić popularną Nutelle.
W moim wydaniu jest bardziej gorzki ale mi taki odpowiada.
Wspaniale smakuje na kromce pumpernikla
podany z bananem opruszony cynamonem
z dodatkiem ziaren słonecznika i siemienia lnianego.
oczywiście obowiązkowo z kawą
Pycha :) polecam
Krem kakaowy z awokado
1 dojrzałe miękkie awokado
3 łyżki miodu
3 łyżki gorzkiego kakao
Awokado przekrajamy, usuwamy pestkę i wydrążamy miąsz.
Do naczynia wkładamy miąsz z awokado, miód i kakao.
Całość blendujemy na gładką masę
W razie potrzeby można dodać więcej miodu.
Smacznego :
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz