piątek, 26 lipca 2013

kuku kuku kukułkówka

Przepis na likierek który sprawdzi się do wielu ciast i deserów
jak na jesienne wieczory przy czymś słodkim i mocny...
rodem z babcinego kredensu a przygotowanie bardzo proste...
jednak na jego pełnie aromatu trzeba poczekać kilka tygodni


Składniki:
0,5l Wódki
cukierki kukułki

sprzęt :
Butelka szklana :)


Do butelki wrzucamy cukierki tak by wypełniły całą butelkę
i zalewamy wódką.
całość odstawiamy w chłodne i ciemne miejsce
na kilka tygodni do momentu rozpuszczenia kukułek
co jakiś czas wstrząsając butelką by wymieszać kukułki i wódkę


3 komentarze:

  1. mój likier z kukułkami ma jeszcze mleko skondensowane - bardzo dobre!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie próbowałam z Mlekiem Skondensowanym- muszę spróbować :)
      pozdrawiam :)

      Usuń
  2. Ja rozpuszczam kukułki w mleku skondensowanym i po przestudzeniu dolewam alkohol

    OdpowiedzUsuń