otwarcie lodówki i przypływ jakieś nieznanej intuicji
połączenie szynki, boczku, pieczarek z czosnkiem
Wyszło pysznie...
czasami warto ponieść wodze intuicji :)
Składniki:
Makaron wg apetytu
6 plasterków szynki
3 plasterki boczku
1 kiełbasa
1 cebula
300g pieczarek
1 szklanka wody
1 szklanka mleka
4 łyżki kwaśnej śmietany
1 łyżka mąki pszennej
3 ząbki czosnku
sól
pieprz
pomidor
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu
Pieczarki opłukać i pokroić
Cebule obrać posiekać w kostkę
Boczek, kiełbasę i szynkę pokroić w kostkę i włożyć na rozgrzaną patelnię
następnie dodać cebulę oraz pieczarki i podsmażyć
do złotego koloru cebuli i zrumienienia pieczarek
Ząbki czosnku obrać i przecisnąć przez praskę do czosnku
i dodać do znajdujących się na patelni szynki, boczku, kiełbasy i cebuli.
Całość posypać łyżką mąki.
mleko wodę i śmietanę wymieszać rózga i wlej na patelnie
Dodaj makaron wymieszać całość i duś ok 5 minut
podawaj z pokrojonym pomidorem
Smacznego :)
Do przygotowania potrawy użyłam makaronu Międzybrodzkiego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz