czwartek, 13 grudnia 2012

Jak makaron to tylko tak ....


Makaron... Uwielbiany przez tłumy...
jednak ja do tego tłumu nie należę...
od czasu do czasu owszem dlaczego nie...
i wtedy na moim stole króluje właśnie ten...
z szpinakiem i serem feta i odrobiną czosnku

400 g szpinaku mrożonego  rozdrobnionego
 1 łyżeczka masła
200 g sera feta
1 ząbek czosnku ( można użyć granulowany)

Makaron pełnoziarnisty  na 2 porcje ok 200 g suchego

Makaron ugotować wg. wskazówek na opakowaniu

Zamrożony szpinak wyłożyć na patelnie z łyżką masła i smażyć
przez ok 10 minut do odparowania wody

Ser feta pokroić w kostkę i dodać do szpinaku
mieszając do rozpuszczenia
Doprawić czosnkiem


Sos ułożyć na ugotowanym makaronie

Szybko smacznie i pysznie :)



4 komentarze:

  1. Oj, ja uwielbiam makaron na tysiące sposobów :) Bądź co bądź, ten jest jednak jednym z moich ulubionych. Szpinak i feta to niesamowicie zgrane połączenie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię taki makaron, ale wolę w wersji nierozdrobnionej. Ale to tylko taka dygresja :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam makaron ze szpinakiem, ale w wersji z serkiem feta jeszcze nie próbowałam, chyba czas to zmienić :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Skąd ja znam ten przepis :)pycha dietetycznie

    OdpowiedzUsuń