Alternatywa dla tradycyjnego kotleta na obiad...
10 jajek
1 bułka
200ml mleka
szczypiorek
sól
pieprz
bułka tarta
olej do smażenia
8 jajek ugotować na twardo, obrać z skorupek i posiekać w kostkę.
bułkę namoczyć w mleku następnie odcisnąć nadmiar mleka.
szczypiorek posiekać.
W misce wymieszać posiekane jajko, bułkę, szczypiorek,
następnie wybić pozostałe dwa jajka i dokładnie wymieszać.
Dodać 1/2 szklanki bułki tartej, wyrobić i formować kotlety
Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor
Smacznego :)
A ciekawe, jajecznego kotleta to nigdy nie jadłam. Wygląda całkiem całkiem :)
OdpowiedzUsuńJa do takich jajecznych kotletów dodaję pieczarki i też smakuje fajnie :)
OdpowiedzUsuń