piątek, 16 listopada 2012

Ale jajca kotlet z jajca...

Kotlety jajeczne...
Alternatywa dla tradycyjnego kotleta na obiad...





10 jajek
1 bułka
200ml mleka
szczypiorek
sól
pieprz
bułka tarta

olej do smażenia


8 jajek  ugotować na twardo, obrać z skorupek i posiekać w kostkę.
bułkę namoczyć w mleku następnie odcisnąć nadmiar mleka.
szczypiorek posiekać.
W misce wymieszać posiekane jajko, bułkę, szczypiorek,
 następnie wybić pozostałe dwa jajka i dokładnie wymieszać.
 Dodać 1/2 szklanki bułki tartej, wyrobić i formować kotlety
Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor

Smacznego :)




2 komentarze:

  1. A ciekawe, jajecznego kotleta to nigdy nie jadłam. Wygląda całkiem całkiem :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja do takich jajecznych kotletów dodaję pieczarki i też smakuje fajnie :)

    OdpowiedzUsuń