Nie ma nic wspólnego z niezdrowym hamburgerem oprócz wyglądu...
Bez tłustych sosów a z warzywami i jajkiem...
Najlepsza przed dniem pełnym wyzwań...
Do zrobienia Breakfast burger potrzebujemy
1 Grahamkę ( ja użyłam grahamki z dynią)
plasterek szynki
plasterek sera
trochę pomidora, ogórka, papryki, ulubionej salaty (lub kapusty pekińskiej)
1 jajo
odrobina masła
Grahamkę kroimy na 2 połówki
Dolną polówkę smarujemy masłem na to układamy liść sałaty, 1/2 plastra szynki i sera, pomidora i ogórka.
Jajko wybijamy do miseczki, kawałek papryki 1/2 plasterka szynki i sera kroimy w drobną kostkę
wkładamy do miseczki z jajkiem i mieszamy. Smażymy omleta z obu stron, Najlepiej usmażyć w dołkownicy ale jeśli nie posiadamy takowej, można również na normalnej patelni i złożyć w chusteczkę
Omleta nakładamy dolnej połówki bułki z warzywami i przykrywamy górną częścią
Smacznego :)
Świetny na śniadanie :) Takie napakowane bułki lubię najbardziej.
OdpowiedzUsuńSwoją drogą, aż dziwne, że dopiero teraz znalazłam Twojego bloga, masz świetne przepisy. Będę zaglądać częsciej!
miło to słyszeć,
UsuńZapraszam do mnie częściej :)
Takie burgery to ja uwielbiam:) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuń