środa, 14 listopada 2012

Breakfast Burger

Nie ma nic wspólnego z niezdrowym hamburgerem oprócz wyglądu...
Bez tłustych sosów a z warzywami i jajkiem...
Najlepsza przed dniem pełnym wyzwań...
Do zrobienia Breakfast burger potrzebujemy

1 Grahamkę ( ja użyłam grahamki z dynią)
 plasterek szynki
 plasterek sera
trochę pomidora, ogórka, papryki, ulubionej salaty (lub kapusty pekińskiej)
1 jajo
odrobina masła


Grahamkę kroimy na 2 połówki
Dolną polówkę smarujemy masłem na to układamy liść sałaty, 1/2 plastra szynki i sera, pomidora i ogórka.

Jajko wybijamy do miseczki, kawałek papryki 1/2 plasterka szynki i sera kroimy w drobną kostkę
wkładamy do miseczki z jajkiem i mieszamy. Smażymy omleta z obu stron, Najlepiej usmażyć w dołkownicy ale jeśli nie posiadamy takowej, można również na normalnej patelni i złożyć w chusteczkę

Omleta nakładamy dolnej połówki bułki  z warzywami i przykrywamy górną częścią


Smacznego :)









3 komentarze:

  1. Świetny na śniadanie :) Takie napakowane bułki lubię najbardziej.
    Swoją drogą, aż dziwne, że dopiero teraz znalazłam Twojego bloga, masz świetne przepisy. Będę zaglądać częsciej!

    OdpowiedzUsuń
  2. Takie burgery to ja uwielbiam:) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń