środa, 7 listopada 2012

Jesienny Kisiel

Dary jesieni kojarzą mi się przede wszystkim z grzybami, orzechami i jabłkami...
Deser który wspaniale pasuje do jesiennego klimatu...
 taka domowa wersja sklepowego fisielu za którym nie przepadam...
Jednak domowa wersja jest pyszna :)

500 ml wody
1 jabłko
1 marchewka
2 łyżki cukru
1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej
kilka orzechów włoskich.


Jabłko i marchew umyć obrać i zatrzeć na tarce
400 ml wody zagotować z cukrem.
 dodać marchew i jabłka znów doprowadzić do wrzenia.
100 ml zimnej wody wymieszać  z mąką ziemniaczaną w wlać do gotującej się wody z jabłkiem
mieszać do zgęstnienia. Podawać posypane orzechami.







4 komentarze:

  1. Nigdy nie przygotowywałam domowego kisielu. Chyba warto spróbować. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Domowy kisiel...tak niewiele pracy , a wiesz co jesz :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Rzeczywiście idealny na jesienne podwieczorki:)
    Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  4. Smaczne i proste :), tak lubię.
    pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń