Smakuje wyśmienicie z pomidorem podkreślając jego smak.
Piwo pozostawia tylko lekko jabłkowy aromat ,
który powoduje, że ten chleb jest
niesamowity…
Składniki :
450 g mąki pszennej
1 łyżeczka soli
2 łyżki oliwy z oliwek
3 łyżki miodu
250 ml piwa redd’s apple lub somersby
2 łyżeczki świeżych drożdży
Do dużej
miski wsypać mąkę ,sól. Dodać oliwę,
miód i drożdże. Wyrabiać dolewając
powoli piwo .
po wyrobieniu gładkiego elastycznego
ciasta zostawić do wyrośnięcia na ok. 45 minut. Ciasto podzielić na 2 części
jeszcze raz zagnieść ciasto rozwałkować
i zwinąć w rulon.
Doniczki wyłożyć papierem do pieczenia i
włożyć do nich ciasto zostawić na 20
minut w ciepłym miejscu.
piec w temperaturze 170oC około 75 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz