sobota, 20 października 2012

Mus jabłkowy z jogurtową chmurką...


Lekki deser na osłodę…



Składniki na 3 porcje :

2 Jabłka
0,5l wody
2 łyżki cukru z wanilią
1 łyżka ekstraktu waniliowego
150 ml Jogurtu naturalnego
120 g ciastek korzennych (lub ciastek
maślanych i przyprawy do piernika )
50 gram orzechów włoskich

Jabłka obrać i pokroić w słupki . Do garnuszka włożyć pokrojone jabłka zalać wodą i gotować do miękkości. Dodać cukier z wanilią i ekstrakt waniliowy .
Odparować nadmiar wody z jabłek i pozostawić do ochłodzenia. Następnie rozdrobnić blenderem.

Ciastka rozdrobnić w rozdrabniaczu lub włożyć do woreczka i rozgnieść tłuczkiem
do mięsa a orzechy posiekać nożem .
Do szklanki lub pucharka wkładać po kolei : mus jabłkowy , rozdrobnione
ciastka, jogurt naturalny, ciastka i orzechy.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz