poniedziałek, 29 października 2012

Bezowe Duszki

Wielkimi krokami zbliża się Halloween...
Ja powoli nim żyje...
mam w planach spędzić je na szalonej imprezie...
ale nie była bym sobą gdybym
nie zrobiła czegoś dobrego....
Dziś bezowe duszki

Składniki:
5 białek
1łyżka mąki ziemniaczanej
1szklanka cukru
Schłodzone białka należy ubić na najwyższych obrotach
dodając powoli cukier do uzyskania sztywnej śnieżnobiałej konsystencji. 
następnie dodać mąkę ziemniaczaną i delikatnie wymieszać ją z ubitymi białkami
szprycą wycisnąć kształt duszków.
Suszyć w temperaturze 100 st przez ok 2 godziny

Oczka i buźki zrobiłam lukrem z łyżki cukru pudru z kilkoma kroplami wody i barwnikiem



6 komentarzy:

  1. Ahahahah. What the fuck?

    OdpowiedzUsuń
  2. Czy one są w środku miękkie?

    OdpowiedzUsuń
  3. Ostatnie 2 dni konkursu. Zapraszam na mojego bloga: http://nietylkopasta.pl

    OdpowiedzUsuń